page contents
  • open panel
  • Home
  • Blog
  • Romania-”Tara membra UE”! Participarea României la Târgul de turism de la Munchen, unde participă aproape toate ţările din Europa a fost anulata de Ministrul turismului, Maria Grapini

Romania-”Tara membra UE”! Participarea României la Târgul de turism de la Munchen, unde participă aproape toate ţările din Europa a fost anulata de Ministrul turismului, Maria Grapini

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish


Ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, a anulat luni participarea României la Târgul de turism de la Munchen, care a început miercuri-20 februarie, iar hotelierii şi agenţii care trebuiau sa paticipe acuză Ministerul pentru pierderile suferite ca urmare a faptului ca au plătit deja biletele de avion şi camerele la hotel .
Hoteluri in paragina
“În urmă cu numai câteva ore am aflat cu uimire că România nu va fi prezentă la târgul de turism de la Munchen, eveniment care face parte din lista târgurilor aprobate şi anunţate de către ministerul pe care îl coordonaţi, aşa cum am fost informaţi anterior, chiar de către minister”, se arată într-o scrisoare trimisă miercuri de către ANAT ministrului Maria Grapini.

Grapini, in adanca sa intelepciune, a decis luni să anuleze prezenţa României la Târgul de turism de la Munchen, după ce evenimentul a fost inclus anterior pe lista târgurilor agreate de ministerul pentru IMM şi Turism.

Astfel, cea mai mare parte a firmelor care urmau să fie prezente la eveniment şi să îşi prezinte ofertele în standul României, fãră să plătească taxa de participare la târg, au fost nevoite să renunţe. Având în vedere că unii turoperatori aveau deja întâlniri importante stabilite cu multă vreme înainte, au fost nevoiţi cu o zi înainte de începerea evenimentului să achiziţioneze la preţuri ridicate un spaţiu de discuţii.

“În acest moment ne aflăm în stituaţia stânjenitoare de a răspunde acuzaţiilor membrilor ANAT şi hotelierilor care şi-au rezervat din timp bilete de avion şi cazare, cheltuind sume semnificative în acest sens, inclusiv pentru materialele de promovare nu doar a imaginii proprii, ci şi a imaginii României”, se mai arată în scrisoarea ANAT.

La târg sunt prezente aproape toate ţările din Europa, printre care Albania, Cipru, Ungaria, Ucraina, Serbia, Polonia, Turcia, Cehia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Italia, Croaţia, Franţa, Olanda şi Spania.

“Ne este dificil să înţelegem de ce lista modificată a prezenţei României la târgurile de turism nu a fost transmisă din timp şi către ANAT. În acest sens, vă solicităm, stimată doamnă ministru delegat, un punct de vedere oficial asupra acestei regretabile situaţii, cu care nu ne-am mai confruntat anterior”, se arată în scrisoarea ANAT.

Contactată de MEDIAFAX, Maria Grapini a declarat că târgurile şi orice eveniment finanţat sau cofinanţat de la buget se realizează doar dacă există eficienţă demonstrată a ediţiei anterioare şi dacă este solicitată de un număr important de firme.

(n.a.)-  Conform principiului de gandire al inteleptei ministrese, daca sistemul sanitar nu si-a demonstrat eficienta pana anul trecut, Romania n-ar mai trebui sa aloce bani de la Bugetul de Stat pentru administrarea acestuia, ca, vorba aia:  Daca tot nu facem bani cu ei… mai bine sa-i lasam sa moara!

“În cazul Târgului internaţional F.R.E.E de la Munchen, direcţia de specialitate nu a putut fundamenta eficienţa participării la ediţia 2012″, a spus ministrul.

Întrebată dacă pe segmentul marketing ia decizii de una singură sau se consultă cu cineva, Grapini a răspuns că există un corp de consultanţi care discută cu direcţia de specialitate, precum şi o firmă de consultanţă care asigură consultanţa în marketing.

Cu asemenea “specialisti” ce nu numai ca se pricep sa faca bani pentru tara lor, dar care si ajuta  companiile autohtone in acest sens…..Welcome to Europe!


 

Leave a Comment


8 + 2 =

© 2013 All Traders.Ro Transport de persoane,transfer aeroport,feronerie ferestre ghilotina,servicii valet parking,roviniete online,rezervari camere hotel,camera hotel,smartphone,samsung galaxy,htc,camere video,mercedes